Verzamelen

Bij Imagine IC is verzamelen een continu groepsproces van identificeren, bespreken, presenteren, tegenspreken, bewaren en terzijde schuiven. Daarom organiseren we erfgoedgesprekken, over thema’s die spelen in de buurt en de stad, en die ons netwerk agendeert. We kijken ook naar de ethiek van het luisteren, cruciaal in ieder democratisch proces.

Herdenken en Helen

De tentoonstelling ‘Herdenken en helen’ gaat over de betekenissen die er gegeven worden aan de erfenissen van het slavernijverleden in het hier en nu en de momenten van herdenken die daarbij horen. De tentoonstelling is in het kader van het herdenkingsjaar slavernijverleden door Imagine IC gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Amsterdam.

The Culture Collective

Imagine IC is bezig met de ontwikkeling van The Culture Collective, een erfgoed initiatief voor jongeren tussen de 16 - 24 jaar

Gespreksstof

In de serie Gespreksstof bespreekt Imagine IC met gasten, partners en publiek de betekenis van dingen en herinneringen van het dagelijks leven.
Foto verzamelbijeenkomst

Wil je ook mee doen?

Verzamelbijeenkomsten

Imagine IC organiseert regelmatig publieke gespreksavonden waarbij iedereen kan aansluiten om mee te praten over het onderwerp van de avond.

Verzamelen bij de koffie

Imagine IC organiseert regelmatig een koffiemoment voor ouderen uit de buurt.

Een ander perspectief

Elke eerste maandag van de maand bij Radio Mart tussen 19:00-20:00 een radioshow genaamd ‘een ander perspectief’ presenteren. In deze maandelijkse uitzending gaan we in gesprek met mensen in Amsterdam Zuidoost rondom thema’s die hier spelen.
co-collectie lab imagine IC

Publiek gesprek

Co-collectielab

Het co-collectielab is een professioneel netwerk waarin o.a. het Stadsarchief Amsterdam, OBA, Amsterdam Museum en het RCMC met Imagine IC op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen collectiebeheers‐ en participatieve belangen.

Jongeren

Gespreksstof: Hiphop is erfgoed

Hiphop is erfgoed is een samenwerking tussen Foundation, OBA en Imagine IC.

Dagelijks Leven, Migratieverhalen, Thuisgevoel

Tussenlanding

In de tentoonstelling Tussenlanding is een maquette van (voormalig) asielzoekerscentrum Klompjan in Markelo te zien.