Let’s Party!

Tot 20 juni 2015 presenteerde Imagine IC in haar eigen huis 'Let’s Party': een ontdekkingstocht naar feesten anno nu. In dit project presenteert Imagine IC, in samenwerking met het collectief van interactive designers Kleurbleur, eigentijdse partycultuur als ‘a sign of the times’. In de expositie zoomt Imagine IC in op rituelen en trends in de dancecultuur. Benieuwd naar de installatie? Bekijk dan dit filmpje.  

Bezoekersinfo
Let's Party is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken van 24 oktober 2014 tot en met 28 februari 2015.  Bekijk hier onze openingstijden. Tot 2 mei is Let's Party te bezoeken voor school- en groepsbezoek op afspraak. Imagine IC biedt rondleidingen en workshops aan op maat. Onder begeleiding van een museumdocent bespreken wij met VO leerlingen uitgaansonderwerpen in de expositie. Voor MBO leerlingen bieden wij rondleidingen en workshop 'Party Bytes' aan. Voor HBO en WO studenten hebben wij een vakinhoudelijk programma. Ga voor een totaaloverzicht naar ons educatieaanbod. Neem voor vragen of reserveringen contact op met Martin van Engel via 020-4894866.

At5, VIE en Bijlmerenzo bij opening Let's Party
Op 23 oktober opende radiopresentator Fernando Halman de expositie met DJ Charro Mauricio en andere jongeren. Jongerenplatform Bijlmerenzo maakte een leuke reportage van de opening.

Ook het Nederlands Centrum voor Volkenkunde en Immaterieel Erfgoed (VIE) maakte een rapportage tijdens de opening. Bekijk het artikel Let's Party in het erfgoedmagazine Immaterieel Erfgoed.

Een paar uur voor de opening kwam AT5 langs voor een bezoek.

Over Let's Party
Amsterdam Zuidoost nemen we hiervoor tot onze case. In Zuidoost draait de wereldtop van nu – én van morgen. Hier staan (inter-)nationale dancetempels als de Amsterdam Arena. Maar in de Bijlmer wordt ook gedraaid en gefeest op ‘lower frequencies’ , van tienerkamers en garages tot in de openlucht. Tegelijkertijd gaan jongeren uit de Bijlmer voor favoriete dj’s en parties ook de buurt uit: naar The Sand in West, naar spannende raves, en met wat geluk eens een zomer naar Curaçao

Let’s Party is een ontdekkingstocht naar feesten anno nu. Elk weekend leggen jongeren op hun mobiele telefoons het grootstedelijk uitgaansleven vast. In hun broekzakken en handtasjes hebben zij archieven vol foto’s en films van uitgaansrituelen - gesorteerd naar feesten en stijlen. Voor Let’s Party deelden meer dan dertig party-goers, artiesten en huisfotografen hun materiaal. Opmaken voor Jamrock, selfying op Dirty Dutch, flirten op Vunzige Deuntjes, eten na Qapitol. ‘'Muziek brengt iedereen samen. Als dj beinvloed ik het gedrag van mensen. Een rustig nummer brengt jongeren in de ‘flirt modus’. Dan is flirten een gewoonte.’ zegt Charro Mauricio.

Let’s Party is een meerdelige installatie, gemaakt in samenwerking met Kleurbleur interactive designers. Ingebrachte foto’s en films zijn als mini-documentaires te zien in een ‘interactief archief’ waarin je kunt zoeken op termen als ‘swag’, ‘spacen’, ‘urban’ of ‘eclectic’. De installatie laat ook zien via welke media partypics worden gedeeld. Delen geeft waarde – maar niet alles wordt zomaar gedeeld. Let’s Party kent ook een Blackbox met items die niet voor iedereen zijn bedoeld. In de Matrix Dance kun je op de sound van verschillende parties je eigen moves showen, vastleggen en aan de installatie toevoegen.

Imagine IC dankt alle jongeren en Q-Dance, Steel Entertainment Group, Jamrock, De Fotomeisjes, Air, Amsterdam Open Air, Bijlmerenzo, Vunzige Deuntjes, Kleurbleur Visuals, Gaasperpleasure en Bijlmerenzo. 

 

Delen

Alles over dit project

Zodra er projectactiviteiten zijn vind je ze hier.