Pom op het menu

Pom is het Surinaamse feestgerecht bij uitstek. Creolen, Hindoestanen, moslims, joden of christenen, mannen en vrouwen: iedereen maakt zijn of haar eigen pom. Als ‘broodje pom’ maakt het gerecht inmiddels ook furore binnen de Nederlandse eetcultuur.

De tentoonstelling Pom op het menu zet een Surinaams feestgerecht op de kaart dat steeds populairder wordt in Nederland. Voor de tentoonstelling zijn verhalen en recepten verzameld van hedendaagse pomliefhebbers. De geschiedenis en actualiteit van pom komen tot leven door middel van films, foto’s, verhalen en voorwerpen. Ter gelegenhed van de tentoonstelling verscheen er een gidsje met eetgelegenheden met pom op het menu en vinden er workshops, lezingen en kookwedstrijden plaats.

Pom op het menu - broodje pom
Pom op het menu - broodje pom

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Alles over dit project

Zodra er projectactiviteiten zijn vind je ze hier.