Onderwijs

Imagine IC biedt verschillende educatieve programma's aan voor het PO, VO, MBO en HBO/WO. Lees meer over erfgoedwijsheid en onze programma's.
Voor hbo en wo studenten heeft Imagine IC een vakinhoudelijk programma ontwikkeld
Voor hbo en wo studenten heeft Imagine IC een vakinhoudelijk programma ontwikkeld. De onderwerpen maken wij graag in overleg met de docent. Het programma is geschikt voor studenten van de Reinwardt Academie, Erfgoedstudies, Antropologie, Publieksgeschiedenis en Culturele & Maatschappelijke Vorming.
Studenten onderzoeken in dit programma over de vraag: ‘wanneer is iets erfgoed?’. Ze doen dit aan de hand van één voorwerp, dat een centrale rol inneemt in de workshop.
In dit programma onderzoeken leerlingen de historische, sociale en persoonlijke betekenissen van een voorwerp. Eigen betekenisgeving wordt gespiegeld aan die van anderen, waarbij het meevoelen met elkaars standpunten centraal staat.
Rituelen, monumenten, museumstukken en ander erfgoed zijn vaak onderwerp van veel discussie. In ‘Erfgoedmakers’ leer je wat erfgoed is en hoe je er een gesprek over kunt voeren.