Young Connected Migrants

In het kader van het Young Connected Migrants project zijn de volgende videoportretten opgenomen. De filmpjes zijn gemaakt na een meet-up bij Imagine IC waarbij jonge vluchtelingen en jonge expats elkaar konden ontmoeten. In de meet-ups stonden de ervaringen van jongeren centraal. Imre Kleinlugtenbelt en Koen Leurs namen de smart phones van jongeren als vertrekpunt om verhalen, ervaringen en frustratries met elkaar te delen. Deze broekzakarchieven vormden de aanleiding voor het maken van video-portretten.

Jeugdige asielzoekers, vluchtelingen en expats hebben digitaal contact met hun thuisland en aankomstland. In samenwerking met Imagine IC vergeleek Koen Leurs (Universiteit Utrecht) ervaringen van deze jongeren in Nederland over de rol van smart-phones in hun leven, en hoe het helpt contact te onderhouden met het buitenland, en met andere jongeren in de stad.

In drie portretten maken we kennis met drie jonge vluchtelingen uit verschillende landen. Bekijk hieronder de videoportretten.

Wael is een 22-jarige mensenrechtenactivist uit Douma, nabij Damascus in Syrië. Wael gebruikt Facebook om mensen te laten zien ‘wie we zijn’ en ‘waarom we hier zijn’. Hij is ook betrokken bij de IntegratieCaravan.  Voornamelijk Syrische vluchtelingen rijden in een caravan naar verschillende steden in Nederland omdat zij kennis willen maken met hun nieuwe thuisland en de inwoners. Zij willen gesprekken op gang brengen en Nederlanders hun persoonlijke verhalen laten horen.

Abdullah uit Yemen is 22 jaar en een expert op het gebied van computers en smartphones. Hij ontwikkelt websites en maakt veelvuldig gebruik van social media om in contact te staan met zijn familie. Hij vertelt over zijn ervaringen in Yemen waar hij niet vrij was om te schrijven wat hij wilde op Facebook.

Obbay is een 20-jarige pianist, hij begon zijn studie piano aan het conservatorium in Homs (Syrië) in 2014. Hij vervolgt deze sinds 2016 aan het conservatorium in Haarlem, in Nederland.

Delen

Alles over dit project

Zodra er projectactiviteiten zijn vind je ze hier.