Ghana thuis

Sinds de jaren ‘60 hebben veel Ghanezen hun weg naar Amsterdam gevonden, waarvan velen in Zuidoost zijn gaan wonen. Zij hebben hier een eigen leven opgebouwd en onderdeel geworden van het sociale weefsel in en het beeld van de buurt.

Maar waar en wanneer voel je je thuis? En is je thuis voelen hetzelfde als thuis zijn? Welke rol spelen objecten en tradities voor jou om een thuis te maken? Deze vragen waren het vertrekpunt voor de serie gesprekken die Imagine IC en het Tropenmuseum hadden met mensen in Zuidoost en Amsterdam voor wie het begrip thuis is verbonden met Ghana.

In Ghana thuis presenteren zes mensen hun persoonlijke emoties bij de dingen die zij uit de collecties van hun eigen leven en het Tropenmuseum kozen ‘van thuis’. Hun erfgoed hebben ze namelijk niet alleen zelf meegebracht, maar zit ook in museumcollecties als die van het Tropenmuseum.

Wij zijn benieuwd: Voelt u zich thuis bij de erfgoedstukken in de tentoonstelling?

Van 4 november 2017 tot 15 januari 2018 was Ghana Thuis te zien bij Imagine IC. Op 14 december 2017 organiseerde Imagine IC met het Tropenmuseum naar aanleiding van Ghana Thuis een Gespreksstof, met als host van de avond niemand minder dan Akwasi! Lees hier meer.

Bekijk hier de video's uit de tentoonstelling.

Delen

Alles over dit project

Fotoverslag Ghana Thuis: De kano in huis!
Ghana thuis

Thuisgevoel

Fotoverslag Ghana Thuis: De kano in huis!

Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed
Ghana thuis

Migratieverhalen

Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed