In de Pocket

In dit nieuwe project van Imagine IC draait alles om jouw privé-archief. Gewoon in je broekzak! Gemaakt met je smartphone. Over dit broekzakarchief gaat de nieuwe tentoonstelling van Imagine IC met jongeren. Met jong en oud documenteren wij de Amsterdamse jongerencultuur in het grootste broekzakarchief. Dit verzamelproject reist door Amsterdam via verschillende OBA vestigingen. In de Pocket opent op 13 oktober in OBA Reigersbos (Rossumplein 1), daarna is de tentoonstelling te zien in OBA Slotermeer, Buitenveldert en Banne Buiksloot. Bekijk hier het persbericht.

 

Doe mee via WhatsApp en Snapchat
In de Pocket is samengesteld uit drie jaar archiefwerk van Imagine IC. In participatiebijeenkomsten deelden rappers Akwasi, MC Gikkels, Kiddo Cee, en ook straatvoetballers Roxanne 'Rocky' Hehakaija en Edward 'Edje' van Gils hun broekzakarchieven én de emoties en betekenissen die daarbij horen. Wat bewaar jij in jouw broekzakarchief? Deel een foto, video of geluid via het WhatsApp nummer 06-44580716 of Snapchat en bouw mee aan onze collectie! Zet er ook in één zin bij waarom het belangrijk voor je is.

Interactieve archiefinstallatie
De archiefinstallatie In de Pocket, ook wel Interarchive, is een digitale verzameling van ingebrachte foto’s, films en mini-documentaires. Je kunt zoeken op termen als ‘status’, ‘connectie’ en ‘mode’.  Vervolgens maak je een een selectie uit de wereld van straatvoetbal, feesten en stadstaal. Wat zijn de looks, de feels en de sounds van een feest? Wat betekent het als je een panna krijgt? En welke taalvariaties gebruik jij? Ontdek de rituelen en stijlen die je nog niet kent en stel jouw eigen keuze samen. ‘In de Pocket vertelt het verhaal van de stad, door de stad. Iedereen kan via WhatsApp en Snapchat eigen items toevoegen aan de collectie’, aldus Robin Vermeulen (projectleider In de Pocket).

Bezoekersinfo en educatie
• Bekijk op www.imagineic.nl en oba.nl het volledige programma van de opening
• OBA Reigersbos zit op Rossumplein 1 (winkelcentrum Reigersbos) ; loopafstand van metrostation Reigersbos
• Openingstijden: kijk op www.oba.nl/openingstijden
• Boekingen van rondleidingen en educatie (ook op maat): 020-4894866 (Robin Vermeulen)
• In de Pocket is te zien in OBA Reigersbos (13/10/2016 tot 30/11/2016), OBA Slotermeer (30/11 2016 tot 1/2/2017), OBA Buitenveldert (1/2/2017 tot 29/3/2017) en OBA Banne Buiksloot (2/5/2017 tot 30/6/2017).

OBA en Imagine IC 
De Openbare Bibliotheek Amsterdam en Imagine IC werken samen om het leven van jongeren in de grote stad te presenteren. Imagine IC ontwikkelt exposities, die vervolgens te zien zijn in OBA vestigingen door de hele stad. Op deze manier maakt het Amsterdamse publiek kennis met verhalen van nú. Expositie In de Pocket is het startschot van deze nieuwe samenwerking.

Delen

Alles over dit project

Gespreksstof: Chemical Beauty
In de Pocket

Jongeren

Gespreksstof: Chemical Beauty

Imagine IC op het Roots Festival
In de Pocket

Jongeren

Imagine IC op het Roots Festival