FAQ

Benieuwd naar wat Imagine IC concreet doet en hoe lang we bestaan? De veelgestelde vragen op een rijtje (inclusief antwoord!).

FAQ

Veelgestelde vragen. We vullen dit overzicht constant aan maar voor alle andere vragen, tips, opmerkingen en suggesties kun je contact opnemen met ons kantoor: info@imagineic.nl of 020-4894866. Kijk hier voor de openingstijden en onze kantoortijden.

Imagine IC is in het hart van de Bijlmer een mix van een archief en een museum. Wij verzamelen met de buurt nieuwe aanwinsten voor de collectie Amsterdam. Wij ontwikkelen op basis van onze ervaringen methodes van participatief verzamelen.

Imagine IC gaat voor erfgoeddemocratie. Omdat erfgoed staat voor wie we samen zijn en voor wat we mee de toekomst in willen nemen, moet daarin iedereen een stem hebben. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig mee beslist. Waarin alle stemmen gelden.

Imagine IC vierde het 20-jarig jubileum in 2019. Op 27 september 2019 vierden we ons verjaardagsfeest groot, zie hier de foto's. Op 11 november 2019 organiseerden we ons jubileumseminar Let's Talk Listening. Zie een verslag hier.

Wij organiseren verzamelevents, verzamelen dingen en herinneringen; documenteren verhalen en betekenissen die mensen delen. We organiseren tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld Saya en Koto: lagen van stof en van tijd i.s.m. het Tropenmuseum; erfgoededucatie, workshops en seminars.

Wij werken, met de Reinwardt Academie en ook Waag, aan de methodologie van ‘emotienetwerken’, waarin ruimte wordt geboden aan de uiteenlopende gevoelens die mensen in een stad als de onze hebben over hot erfgoedtopics (zoals Zwarte Piet of de Bijlmervliegramp).

Imagine IC zet zich al jaren – voorbij de grenzen van ons eigen programma – in voor een sterke plek voor cultuur in de buurt. Dat doen wij met een evenwichtige culturele infrastructuur van de stad voor ogen.

Wij gaan voor een gelijkwaardige verhouding tussen verschillende delen van de stad. Voor een cultureel landschap dat samenwerkt als een echt netwerk en niet via een spin in een web.

Wij werken daaraan vanuit ons eigen centrum van Amsterdam, Nederland en de wereld. Want wij gaan echt niet in de periferie naar ons werk!

To head over to our English website, click the top flags at the top menu.

 

If you're in need for more information, send an email to info@imagineic.nl.

We hebben verschillende workshops beschikbaar. We hebben ook educatieve programma's voor het onderwijs, lees meer hier.

Als je geïnteresseerd bent in een van ons als speaker, stuur dan een mailtje naar info@imagineic.nl.

Delen