Flower Power

Flower Power! presenteert een eigentijds herbarium door 16 leerlingen van klas 2 VMBO-basis van het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost. In de expositie bespreken zij in foto’s en gedichten de flora van hun leven - van onkruid en bermgroen tot balkon- en moestuinen. Zo reageren zij op de herbaria die zij hebben bekeken in de collecties van Hortus Botanicus Amsterdam en de Bijzondere Boekencollectie van de Universiteit van deze stad. Wat zeiden deze verzamelingen hen? En wat zouden de leerlingen eraan willen toevoegen?

Wat betekent natuur voor jou? 
Met dit vraagstuk ging klas 2E tijdens een leerwerkweek van 16 tot en met 20 maart aan de slag. In de Hortus Botanicus Amsterdam en de Bijzondere Collecties van de UvA maakten ze kennis met oude plantencollecties in de stad. Ze leerden wat een herbarium is: een verzameling van planten - echte of op plaatjes. Stadsecoloog Geert Timmermans nam hen vervolgens mee in de wereld van de lokale natuur in Zuidoost. Fotograaf Marques Malacia daagde hen uit om hun eigen buurt met een ‘groene lens’ te herontdekken. Leerling Sherife is trots: 'Ik maakte een mix van foto's van planten en industrie. Het was echt een lucky shot!' Met rapper Gikkels verwoordden alle leerlingen in eigen gedichten de betekenissen die de planten in hun gefotografeerd herbarium voor hen hebben.

Expositie op OBA vloer 
Samen met educatiepartner Bindelmeer College organiseert Imagine IC elk jaar een maatschappelijke werkweek over uiteenlopende actuele thema's. In 2014 deelden jongeren hun geloofsverhalen in de expositie Believe it or Not en in 2013 hun emoties over slavernij in Spoken Slavery. Tot en met 15 juni staat de expo Flower Power! op de vloer van OBA Bijlmercentrum waarmee Imagine IC de voordeur deelt.

Delen

Alles over dit project

Zodra er projectactiviteiten zijn vind je ze hier.