Verzamelen

Bij Imagine IC is verzamelen een continu groepsproces van identificeren, bespreken, presenteren, tegenspreken, bewaren en terzijde schuiven. Daarom organiseren we erfgoedgesprekken, over thema’s die spelen in de buurt en de stad, en die ons netwerk agendeert. We kijken ook naar de ethiek van het luisteren, cruciaal in ieder democratisch proces.

Gespreksstof

In de serie Gespreksstof bespreekt Imagine IC met gasten, partners en publiek de betekenis van dingen en herinneringen van het dagelijks leven.
Foto verzamelbijeenkomst

Wil je ook mee doen?

Verzamelbijeenkomsten

Imagine IC organiseert regelmatig publieke gespreksavonden waarbij iedereen kan aansluiten om mee te praten over het onderwerp van de avond.

Verzamelen bij de koffie

Imagine IC organiseert regelmatig een koffiemoment voor ouderen uit de buurt.

Een ander perspectief

Elke eerste maandag van de maand bij Radio Mart tussen 19:00-20:00 een radioshow genaamd ‘een ander perspectief’ presenteren. In deze maandelijkse uitzending gaan we in gesprek met mensen in Amsterdam Zuidoost rondom thema’s die hier spelen.

Jongeren

Gespreksstof: Hiphop is erfgoed

Hiphop is erfgoed is een samenwerking tussen Foundation, OBA en Imagine IC.
co-collectie lab imagine IC

Publiek gesprek

Co-collectielab

Het co-collectielab is een professioneel netwerk waarin o.a. het Stadsarchief Amsterdam, OBA, Amsterdam Museum en het RCMC met Imagine IC op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen collectiebeheers‐ en participatieve belangen.

Dagelijks Leven, Migratieverhalen, Thuisgevoel

Tussenlanding

In de tentoonstelling Tussenlanding is een maquette van (voormalig) asielzoekerscentrum Klompjan in Markelo te zien.

Dagelijks Leven, Migratieverhalen, Thuisgevoel

de Gekookte Geschiedenis Podcast

Gekookte Geschiedenis is een digitaal kenniscentrum over de eetcultuur en het keuken-erfgoed van de trans-Atlantische diaspora. Een samenwerking tussen KIP Republic en Imagine IC.

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

In Ik weet waar je huis woont onderzoekt Imagine IC met gesprekspartners het spanningsveld tussen het maken van een thuis en je thuis mogen voelen. Daarin ook de vraag: hoe navigeer je binnen een samenleving die niet altijd de ruimte biedt voor het hebben van meerdere thuizen? En biedt deze samenleving de ruimte voor het met meerdere stemmen betekenis-geven aan erfgoed?