Eerste schouw garage Kempering

Op donderdag 7 november 2019 namen erfgoed specialisten, een groep bewoners, ambtenaren en medewerkers van Imagine IC alvast een kijkje bij sloopgarage Kempering voor een eerste schouw van garage Kempering. Er werd minutieus in kaart gebracht welke waardevolle elementen uit de betonnen kolos als cultureel erfgoed behouden kunnen blijven. De garage stond er de afgelopen jaren verlaten, gehavend en troosteloos bij en de roep om sloop werd aanmerkelijk luider dan het behoud als nalatenschap uit de oorspronkelijke Bijlmermeer. Het stadsdeel had graag gezien dat garage Kempering overeind was gebleven maar gaf aan dat het financieel onhaalbaar was. Betrokken buurtbewoners hebben verschillende ideeën over wat er mogelijk is na de sloop, zo werd geopperd om een paviljoen neer te zetten met elementen uit de garage, of om de garage in zijn geheel over te brengen naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Met de ideeën en input van de schouw wordt er een evaluatie gemaakt onder begeleiding van Imagine IC. Eind januari volgt een tweede schouw van de sloopgarage. De sloop zal pas na de inbreng van opties van de groep bewoners en erfgoedspecialisten plaatsvinden. De tentoonstelling Kempering is permanent te zien en te beleven in de vernieuwde Vitrine van Zuidoost bij Imagine IC.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Thuisgevoel

de Gekookte Geschiedenis Podcast

Gekookte Geschiedenis is een digitaal kenniscentrum over de eetcultuur en het keuken-erfgoed van de trans-Atlantische diaspora. Een samenwerking tussen KIP Republic en Imagine IC.
Wie zegt Dat Museum Van Loon en Imagine IC

Thuisgevoel

‘Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven.’ Samenwerking met Museum Van Loon

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

In Ik weet waar je huis woont onderzoekt Imagine IC met gesprekspartners het spanningsveld tussen het maken van een thuis en je thuis mogen voelen. Daarin ook de vraag: hoe navigeer je binnen een samenleving die niet altijd de ruimte biedt voor het hebben van meerdere thuizen? En biedt deze samenleving de ruimte voor het met meerdere stemmen betekenis-geven aan erfgoed?
Kempering: Modern Monument

Thuisgevoel

Gespreksstof Collectie Kempering

Fotoverslag Saya en koto lagen van stof en van tijd opening door Les Adu 3
Saya en koto: lagen van stof en van tijd

Thuisgevoel

Fotoverslag Saya en koto: lagen van stof en van tijd opening

Imagine IC - Koto & Saya ® Les Adu 2019
Saya en koto: lagen van stof en van tijd

Thuisgevoel

Opening nieuwe tentoonstelling Saya en koto: lagen van stof en van tijd uitnodiging