Project: Ghana thuis

Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed

Op 6 maart 2017 viert Ghana haar 60 jarige onafhankelijkheid. Graag nemen wij deze gelegenheid om samen met het Tropenmuseum stil te staan bij het Ghanese erfgoed in Amsterdam. Wij zijn benieuwd welke rol objecten en tradities uit Ghana nu nog spelen in het dagelijkse leven hier. Hebben die dezelfde betekenis en invulling als destijds in Ghana? Zijn er nieuwe tradities bijgekomen sinds de komst naar Nederland? En welke waarde heeft dit erfgoed nu voor de jongere generatie? Het Ghanese erfgoed staat ook in de belangstelling bij met name Afrikaans-Surinaamse jongeren. Wat betekent dit erfgoed voor hen? En hoe geven (Ghanese en Surinaamse) jongeren hieraan vorm? Over deze en andere vragen organiseert Imagine IC in samenwerking met het Tropenmuseum een tweetal verzamelbijeenkomsten.

Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed
Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed

Tijdens de eerste verzamelbijeenkomst zijn wij benieuwd naar verhalen uit Amsterdam Zuidoost en daarbuiten. Ook zijn wij benieuwd naar items (documenten, objecten, foto’s, film, enzovoort) en hun betekenissen die van belang zijn voor de gemeenschap. Wij nodigen eenieder dan ook uit op onze tijdelijke locatie OBA Reigersbos.

Wilt u hierbij aanwezig zijn en/of kent u anderen die deze bijeenkomsten graag willen bijwonen? Meldt u dan aan via jules@imagineic.nl.

Verzamelbijeenkomst Beleving van Ghanees erfgoed
Datum: dinsdag 7 maart 2017
Tijd: inloop 17.30 uur, aanvang 18.00 tot circa 19. 30 uur
Locatie: OBA Reigersbos, Rossumplein 1
Een klein hapje wordt geserveerd. Toegang is gratis.

Een tweede bijeenkomst vindt plaats vóór de zomer in het Tropenmuseum. In deze bijeenkomst praten wij graag verder met u en met verschillende onderzoekers, museumprofessionals over Ghanees erfgoed en identiteit in Nederland.

De verzamelbijeenkomsten van Imagine IC worden filmisch vastgelegd ten behoeve van het archief. Mocht u dit als bezwaarlijk ervaren, dan vernemen wij het uiteraard.

Wij hopen u te mogen begroeten en vernemen graag van u.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Migratieverhalen

Tussenlanding

In de tentoonstelling Tussenlanding is een maquette van (voormalig) asielzoekerscentrum Klompjan in Markelo te zien.
Koto in Context
Koto in context

Migratieverhalen

Verzamelbijeenkomst Koto in Context

Verzamelen bij de koffie foto 3 door Jule Forth
Verzamelen bij de koffie

Migratieverhalen

Verzamelen bij de koffie: sprekende doeken

Verzamelen bij de koffie

Migratieverhalen

Verzamelen bij de koffie VIII: Hier blijven of terug gaan

Met gastvrouw Gülay Orhan
Aan de Surinaamse grachten Verzamelbijeenkomst. Imagine IC werkt als projectpartner samen met Museum Van Loon aan de tentoonstelling Aan de Surinaamse grachten – Van Loon & Suriname (1728-1863).
Aan de Surinaamse grachten – Van Loon & Suriname (1728–1863)

Migratieverhalen

Aan de Surinaamse grachten Verzamelbijeenkomst in samenwerking met Museum Van Loon