Project: In de Pocket

Gespreksstof: Chemical Beauty

Hoe maak je je mooi? Is mooi zijn maakbaar? Hoe denk je over schoonheid? En hoe ver ga je om je ideaal te bereiken? Op deze vragen gaan we dieper in met influencers in Gespreksstof: Chemical Beauty?

Op 23 mei 2019 geven Instagram-influencer Ashlee Janelle, cultuurcurator en model Kimberly Willems en curator Roberto Luis Martins onder leiding van Rowan Blijd ons een kijkje in hun persoonlijke broekzakarchief. Wat bewaren zij en hoe ver gaan ze voor schoonheid?

Tijdens Gespreksstof gaan we ook in gesprek over de grenzen van schoonheid en hoe ver men kan of wil gaan voor het behalen van een schoonheidsideaal. Ook spreken ze over de tegen-beweging, de zogenoemde naturalista’s. Waar ligt bijvoorbeeld de grens tussen natural en chemical? Bij make-up, nepnagels, crèmes, cosmetische ingrepen, fillers of verkleiningen. Help je moeder natuur niet een handje door bepaalde dingen te gebruiken of aan te passen? Maar ook spreken ze over de politieke kant van de cosmetica wereld. Vrouwen worden geacht aan bepaalde waarden te voldoen, die komen uit een door marketing gestuurde politieke wereld. Hoe geven wij hier gehoor aan?

Naast een gesprek is ook de reizende tentoonstelling: In de Pocket: Chemical Beauty? te bezoeken die op dit moment in OBA Banne te zien is tot en met 29 april 2019 om daarna verder te reizen naar Amsterdam West (OBA De Hallen). De expositie verkent middels broekzakarchieven het hedendaags erfgoed: de verhalen en voorwerpen die er vandaag de dag toe doen.

Imagine IC en OBA organiseren op 23 mei 2019 een Gespreksstof om met influencers en de Chemical Beauty? tentoonstellingsmaker in gesprek te gaan over dit onderwerp.

In Gespreksstof geven we meer betekenis aan het dagelijks leven, bij een hapje en een drankje. De eerste 20 bezoekers ontvangen een kleine goodie bag.

Gespreksstof: Chemical Beauty

Datum: 23 mei 2019
Tijd: 19.00 - 20.30 uur
Locatie: OBA de Hallen
Toegang: reserveren verplicht €5,00 / met OBA pas 50% korting dus €2,50

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Imagine IC op het Roots Festival
In de Pocket

Jongeren

Imagine IC op het Roots Festival

Case In de Pocket opening_in_de_pocket_-_hi-res_rgb_-51_-r_les_adu_2016
Diversen

Jongeren

Chemical Beauty?: Een broekzakarchief

Opening 40 jaar Krater
40 jaar Krater

Jongeren

Uitnodiging opening 40 jaar Krater

Vanaf 9 mei 2016: Project Priceless bij Imagine IC
Project Priceless

Jongeren

Interview Leonie Sterenborg: Project Priceless bij Imagine IC

Def P opent Leip! Alles over stadse babbels
Diversen

Jongeren

Def P opent Leip! Alles over stadse babbels