Project: Diversen

Def P opent Leip! Alles over stadse babbels

Iedereen heeft stadse babbels. Wat zijn die van jou? Vertel het ons op 15 oktober 2015 vanaf 16.30 uur. Dan nodigen de mensen van Imagine IC je graag uit voor de opening van Leip! Alles over stadse babbels. Dit is een nieuwe verzameling en installatie van 'straat-taal' en zijn dynamiek van veranderende betekenissen. Rapper Def P, bekend als frontman van de Osdorp Posse, presenteert een programma vol stadstaal van nu én van toen! Meld je aan vóór 9 oktober via info@imagineic.nl.

Krakaka
Kerel of mattie? Mazzel of laters? Leip of awkward? Hoe je met elkaar praat, laat horen wie je bent – maar ook tegen wie je het hebt. Vooral jongeren experimenteren met spreekvormen die geen ‘standaard Nederlands’ heten. Hoe gaat dat en hoe ging dat? En welke emoties roepen woord- en taalvariaties op? Speciale gast en 'urban celebrity' Stefano Boston, bekend van Krakaka, praat hierover mee en legt uit hoe zijn woord mainstream werd.

Def P opent Leip! Alles over stadse babbels
Def P opent Leip! Alles over stadse babbels

Van Def P tot Dijsselbloem
Centraal in Leip! staat het onderdeel ‘Talige soundscapes'. Taalvirtuozen als Def P, Zanillya, Kiddo Cee, Gikkels en Akwasi maakten net als hockeyster Kiki Collot d’Escury, danseres Nawa Sira en straatvoetballer Nabil Akaazoun audio-snaps van hun dagelijkse gesprekken met vrienden of bij de bank. De snaps worden gepresenteerd in samenhang met archief-opnames, zoals van Jeroen Dijsselbloem die in De Wereld Draait Door geen Grieken wilde ‘dissen’.

Leip! is open voor iedereen van 16 oktober 2015 t/m 6 mei 2016 van woensdag t/m zaterdag. Hierna tot 17 juni 2016 voor besproken (groeps-)bezoeken.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Gespreksstof: Chemical Beauty
In de Pocket

Jongeren

Gespreksstof: Chemical Beauty

Imagine IC op het Roots Festival
In de Pocket

Jongeren

Imagine IC op het Roots Festival

Case In de Pocket opening_in_de_pocket_-_hi-res_rgb_-51_-r_les_adu_2016
Diversen

Jongeren

Chemical Beauty?: Een broekzakarchief

Opening 40 jaar Krater
40 jaar Krater

Jongeren

Uitnodiging opening 40 jaar Krater

Vanaf 9 mei 2016: Project Priceless bij Imagine IC
Project Priceless

Jongeren

Interview Leonie Sterenborg: Project Priceless bij Imagine IC