Projecten

Elk jaar programmeert Imagine IC een expositie in haar huis over een immaterieel erfgoed en jongerencultuur. De onderwerpen zijn uiteenlopend; van hiphop tot straatvoetbal. Van geloof tot uitgaan. Elke expositie heeft een randprogrammering van een lesprogramma, events, een expositie op de vloer van Openbare Bibliotheek Zuidoost en reizende versies daarvan. Dit noemen wij een case. Bekijk hier onze cases

Herdenken en helen

De tentoonstelling ‘Herdenken en helen’ gaat over de betekenissen die er gegeven worden aan de erfenissen van het slavernijverleden in het hier en nu en de momenten van herdenken die daarbij horen. De tentoonstelling is in het kader van het herdenkingsjaar slavernijverleden door Imagine IC gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Amsterdam.

The Culture Collective

Imagine IC is bezig met de ontwikkeling van The Culture Collective, een erfgoed initiatief voor jongeren tussen de 16 - 24 jaar

Gespreksstof

In de serie Gespreksstof bespreekt Imagine IC met gasten, partners en publiek de betekenis van dingen en herinneringen van het dagelijks leven.
Foto verzamelbijeenkomst

Wil je ook mee doen?

Verzamelbijeenkomsten

Imagine IC organiseert regelmatig publieke gespreksavonden waarbij iedereen kan aansluiten om mee te praten over het onderwerp van de avond.

Verzamelen bij de koffie

Imagine IC organiseert regelmatig een koffiemoment voor ouderen uit de buurt.

Een ander perspectief

Elke eerste maandag van de maand bij Radio Mart tussen 19:00-20:00 een radioshow genaamd ‘een ander perspectief’ presenteren. In deze maandelijkse uitzending gaan we in gesprek met mensen in Amsterdam Zuidoost rondom thema’s die hier spelen.
co-collectie lab imagine IC

Publiek gesprek

Co-collectielab

Het co-collectielab is een professioneel netwerk waarin o.a. het Stadsarchief Amsterdam, OBA, Amsterdam Museum en het RCMC met Imagine IC op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen collectiebeheers‐ en participatieve belangen.

Dagelijks Leven, Migratieverhalen, Thuisgevoel

de Gekookte Geschiedenis Podcast

Gekookte Geschiedenis is een digitaal kenniscentrum over de eetcultuur en het keuken-erfgoed van de trans-Atlantische diaspora. Een samenwerking tussen KIP Republic en Imagine IC.

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

In Ik weet waar je huis woont onderzoekt Imagine IC met gesprekspartners het spanningsveld tussen het maken van een thuis en je thuis mogen voelen. Daarin ook de vraag: hoe navigeer je binnen een samenleving die niet altijd de ruimte biedt voor het hebben van meerdere thuizen? En biedt deze samenleving de ruimte voor het met meerdere stemmen betekenis-geven aan erfgoed?