Imagine IC gaat voor erfgoeddemocratie

Plannen en verslagen

Plannen en verslagen

Klik hier voor ons persaandacht overzicht.

Publicaties

Moved by the tears of others: emotion networking in the heritage sphere
Jasmijn Rana schreef samen met Marlous Willemsen en Hester Dibbits een artikel over emotienetwerken in erfgoed. Bekijk het artikel.

Museumpeil nr. 49: Erfgoed uit je broekzak Imagine IC, Amsterdam
In Museumpeil, het vakblad voor museummedewerkers in Vlaanderen en Nederland, een artikel geschreven door Imagine IC directeur Marlous Willemsen. Bekijk de publicatie.

Educatie in Erfgoed: hoe we erfgoed kunnen gebruiken in het Nederlandse onderwijs. 
In het boek Educatie in Erfgoed biedt Jacquelien Vroemen handvatten om erfgoed op een andere manier te gebruiken in het Nederlandse onderwijs. Bekijk de publicatie.

Het ‘Broekzakarchief’: Delen is het nieuwe bewaren
In Volkskunde, Tijdschrift over de cultuur van het dagelijks leven (nummer 3, 2016), kijken Yassine Boussaid en Bruno Boom vanuit erfgoedtheorie naar smartphones als broekzakarchief. Dit concept werd voor het eerst bij Imagine IC geïntroduceerd. Bekijk het artikel.

Panna’s en Akka’s in Riches: Good practices and methods for co-creation
In de publicatie RICHES: RENEWAL, INNOVATION AND CHANGE: HERITAGE AND EUROPEAN SOCIETY (pagina 39) wordt Panna’s en Akka’s toegelicht als best practice in het verzamelen van hedendaags erfgoed. Bekijk het artikel.

Taalcultuur in de superdiverse stad: over straattaal als immaterieel erfgoed
In Volkskunde, Tijdschrift over de cultuur van het dagelijks leven (nummer 3, 2015), geeft Jasmijn Rana haar visie op straattaal als immaterieel erfgoed. Bekijk het artikel.

Halal in Holland
In ZemZem, Tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Islam (nummer 2, 2015) deelt Phyllis Meyjes haar onderzoekresultaten over de betekenis van halal voor moslims in Amsterdam Zuidoost. Bekijk het artikel.

Bijlmer Meer, een erfgoedcollectie van de buurt 
In Schetsboek Documenteren van de Samenleving (2015) gaat Marieke Houtekamer in op diverse beheeropties voor de collectie van tentoonstelling Bijlmer Meer. Bekijk het artikel.

Het performatieve archief in Archievenblad
In Archievenblad (nummer 2, 2015) beschrijft Marieke Houtkamer hoe Imagine IC het documenteren in de eigen tijd aanpakt. Bekijk het artikel.

Een broodje kebab via Instagram
In Boekman 99 (Creatief en Ondernemend, zomer 2014, 26ste jaargang) beschrijven Jordi Halfman en Yassine Boussaid het dynamisch erfgoed van jongeren. Bekijk het artikel.

Artikel in Musealisierung der Gegenwart
In het Duitse kunsthistorici boek ‘Musealisierung der Gegenwart’ (Transcript, 2014, uitgave 3, p.177-196) dragen Marlous Willemsen en Hester Dibbits (lector Reinwardt Academie) bij met het artikel ‘Stills of our Liquid Times’. Hierin geven zij een nieuwe kijk op de methodologie van immaterieel erfgoed.

Panna’s en Akka’s in Boekman
In Boekman uitgave 25 (2013-96, najaar p64-69) behandelt Liane van der Linden, voormalig directeur van Imagine IC’s partner Kosmopolis Rotterdam het project Panna’s en Akka’s als case. Bekijk de publicatie.

Plannen

Download het jaarverslag 2019
Download de jaarrekening 2019

Overige Jaarverslagen en Jaarrekeninigen

Download het Jaarverslag 2018
Download de Jaarrekening 2018

Download het Jaarverslag 2017
Download de Jaarrekening 2017

Download het Jaarverslag 2016
Download de Jaarrekening 2016

Download het Jaarverslag 2015
Download de Jaarrekening 2015

Download het Jaarverslag 2014
Download de Jaarrekening 2014

Download het Jaarverslag 2013
Download het Jaarprogramma 2013
Download de Jaarrekening 2013

Download het Jaarverslag 2012
Download het Jaarprogramma 2012
Download de Jaarrekening 2012