Opening tentoonstelling Trouwen voor Allah

Op 9 november 2017 was de opening van de tentoonstelling ‘Trouwen voor Allah – persoonlijke verhalen van bekeerlingen’. Het was een bruisende, goedbezochte bijeenkomst, met divers publiek. Vooraf bekeken velen alvast een van de acht videoportretten en de persoonlijke voorwerpen die ook opgesteld staan. Vier geportretteerden wonen of werken in Zuidoost, en een van hen werd bij de opening extra in het zonnetje gezet. We bekeken gezamenlijk haar portret, waarin ze uit de doeken doet hoe ze er toe kwam zich te bekeren tot de islam en nu hoopt een leuke moslimpartner te vinden.

Opening tentoonstelling Trouwen voor Allah
Opening tentoonstelling Trouwen voor Allah

We bekeken samen ook tweede verhaal, een dubbelportret van een bekeerde dochter en haar niet-moslim moeder over hoe belangrijk het is om je ouders mee te nemen in het proces van bekeren en trouwen.  In een gezellig en informatief panelgesprek vertelde de makers van de portretten over de totstandkoming en over de samenwerking met Imagine IC. Het moslimhuwelijkswoordenboek, bijvoorbeeld, is een leuke toevoeging. Het geeft uitleg over ‘vreemde’ woorden die te maken hebben met het islamitisch huwelijk. Bezoekers kunnen zelf ook een woord achterlaten dat zij associëren met een (islamitisch) huwelijk. De tentoonstelling is nog tot 9 januari 2018 te zien, en reist daarna door naar OBA Javaplein.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Van Religieuze Huize
Van Religieuzen Huize

Religieus Leven

Van Religieuzen Huize

Van Religieuzen Huize laat de verscheidenheid waarop het religieuze thuisgevoel zich manifesteert in ieders leven zien. We nodigen en dagen iedereen uit om een ander thuis binnen te stappen. Hiervoor zijn wij in gesprek gegaan met bewoners en hebben hen gevraagd ons mee te nemen in hun religieuze thuisbeleving. Bij wie, wat en waar voelen zij zich thuis? En vindt elk geloof zijn thuis in Nederland?
Verzamelen bij de koffie Thema II Gebeden en gebedjes (2)
Verzamelen bij de koffie

Religieus Leven

Verzamelen bij de koffie! Thema II: Gebeden en gebedjes

Kempering: Modern Monument

Religieus Leven

Negotiating Heritage in Emotion Networks: the Kempering case

Verzamelbijeenkomst Moslims in Zuidoost
Trouwen voor Allah — persoonlijke verhalen van bekeerlingen

Religieus Leven

Verzamelbijeenkomst Moslims in Zuidoost