Nieuw samenwerkingsproject ‘Erfgoedwijzer’ van start

Erfgoed Landschap Utrecht start dit jaar in samenwerking met verschillende partners, waaronder Imagine IC en de Reinwardt Academie, met het project Erfgoedwijzer. Gezamenlijk bouwen ze hiermee voort op het tweejarige onderzoeksproject EmErEd (Emotienetwerken rond Erfgoed in Educatieve settings), dat met een feestelijke afsluiting afliep in maart 2020.

Scholen staan voor de uitdaging om leerlingen naast kennis ook toe te rusten met ‘21ste-eeuwse’ vaardigheden, zoals kritisch- en creatief denken, empathie, heldere communicatie en sociale vermogens. Om die reden zijn scholen zoekende naar lesprogramma’s waarin de ontwikkeling van deze vaardigheden wordt aangeboden.

Het project Erfgoedwijzer zoekt aansluiting met de dagelijkse praktijk van scholen, leerkrachten en leerlingen, o.a. door gebruik te maken van de kennis, werkvormen en tools uit EmErEd. Op deze manier willen de partners samen met de onderwijsinstellingen een methodiek voor erfgoedwijsheid (door)ontwikkelen tot een breed toegankelijk en praktisch inzetbaar aanbod. Meer informatie over het project lees je hier.

Het project Erfgoedwijzer is een samenwerking tussen Erfgoed Landschap Utrecht, Reinwardt Academie (AHK), Imagine IC, Erfgoed Gelderland, Erfgoed Brabant, Plein C, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Delteykschool, Nationaa Militair Museum en Marnix Academie.

‘Erfgoedwijzer’ komt tot stand dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.