De expo ‘Van reiger tot pom op het menu’ van Imagine IC is onderdeel van de pop-up tentoonstelling ‘Tussen Gaasp & Gracht — verhalen uit twee stadsdelen’, een initiatief van Museum Van Loon en Imagine IC i.s.m. OSCAM en New Metropolis.
Recepten van toen, met lokale producten aangevuld met geuren van daarbuiten, om maaltijden te maken geïnspireerd op recepten van de hoven in Frankrijk en Engeland. En de keukens in Zuidoost waarbij lokaal geoogst met smaken van dichtbij en ver moeiteloos tot nieuwe gerechten samenkomen.
De tentoonstelling neemt daarbij een ‘kijkje in de keuken’ van Mavis Hofwijk van het Surinaams Buffet, een culinaire legende in Zuidoost en wereldberoemd in Amsterdam.
Bij Imagine IC krijgt ook het verhaal van boerderij Langerlust aan de Gaasperplas en het groene erfgoed een plek. De boerderij was in 1982 kantoor voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade waarvoor het Gaasperpark is aangelegd. Na zijn functie als boerderij en kantoor voor de Floriade was boerderij Langerlust tot eind 2019 in gebruik als plek voor cultuur en horeca. Speciaal voor dit project zijn persoonlijke verhalen opgehaald van mensen die op Langerlust woonden, werkten, of recreëerden. Via een wandeling vanaf Imagine IC kunnen bezoekers boerderij Langerlust – momenteel niet publiek toegankelijk – van buiten bekijken.