Project: Diversen

Verslag: Emotienetwerken: plek aan de onderhandelingstafel Deel I

In september vond een bijeenkomsten over Emotienetwerken plaats in debat centrum SPUI25. Imagine IC directeur Marlous Willemsen trad in gesprek met Orwa Nyrabia, de kersverse artistiek directeur van IDFA, over de eigen belangen die een betrokken professional naar de onderhandelingstafel van het erfgoed brengt.

Wat is de plaats van de erfgoedprofessional in het netwerk? Nyrabia bleek een bevlogen realist: ’We have to be humble, the problem is bigger than us. All we can do is surrender to the process.’

Als professional breng je emoties mee aan de onderhandelingstafel, toch heb je een andere of dubbele positie in relatie tot de overige deelnemers die betrokken zijn. Dit is geen probleem, zolang je hier transparant in bent en tijdens het proces kwetsbaar durft te zijn. In de woorden van Nyrabia: ‘Try; evaluate; sleep; wake up; do it again.’

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Wie zegt Dat Museum Van Loon en Imagine IC

‘Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven.’ Samenwerking met Museum Van Loon

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

Hoe kunnen koloniale objecten bijdragen aan de omgang met het koloniale verleden en aan een toekomst waarin iedereen zich thuis voelt? Waar horen deze koloniale objecten thuis? We onderzoeken deze vragen en meer in Ik weet waar je huis woont.

Tussen Gaasp & Gracht — Verhalen uit twee stadsdelen

Activisme

Perez Jong Loy: de man achter de ’1873’-button

Onze interventie in de Vitrine over Perez Jong Loy is verlengd tot en met februari 2022! Perez was een activist die op verschillende terreinen zich verroerde. Onvermoeibaar zette Jong Loy zich met zijn Vereniging Opo Kondreman (Sta op medebewoners) in om de slavernijgeschiedenis in Nederland zichtbaar te maken.
Diversen

Dagelijks Leven

De Kus: re-set

Van Religieuze Huize
Van Religieuzen Huize

Religieus Leven

Van Religieuzen Huize

Van Religieuzen Huize laat de verscheidenheid waarop het religieuze thuisgevoel zich manifesteert in ieders leven zien. We nodigen en dagen iedereen uit om een ander thuis binnen te stappen. Hiervoor zijn wij in gesprek gegaan met bewoners en hebben hen gevraagd ons mee te nemen in hun religieuze thuisbeleving. Bij wie, wat en waar voelen zij zich thuis? En vindt elk geloof zijn thuis in Nederland?