Project: Diversen

Verslag: Emotienetwerken: plek aan de onderhandelingstafel Deel I

In september vond een bijeenkomsten over Emotienetwerken plaats in debat centrum SPUI25. Imagine IC directeur Marlous Willemsen trad in gesprek met Orwa Nyrabia, de kersverse artistiek directeur van IDFA, over de eigen belangen die een betrokken professional naar de onderhandelingstafel van het erfgoed brengt.

Wat is de plaats van de erfgoedprofessional in het netwerk? Nyrabia bleek een bevlogen realist: ’We have to be humble, the problem is bigger than us. All we can do is surrender to the process.’

Als professional breng je emoties mee aan de onderhandelingstafel, toch heb je een andere of dubbele positie in relatie tot de overige deelnemers die betrokken zijn. Dit is geen probleem, zolang je hier transparant in bent en tijdens het proces kwetsbaar durft te zijn. In de woorden van Nyrabia: ‘Try; evaluate; sleep; wake up; do it again.’

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Een nieuw hoofdstuk: Ik weet waar je huis woont. Rumah Tua – Onderweg naar thuis

In dit tweede hoofdstuk van Ik weet waar je huis woont nemen acht gesprekspartners van Molukse afkomst het heft in eigen handen. Met de tentoonstelling Rumah Tua — Onderweg naar thuis reflecteren zij op het creëren van een thuisgevoel.

Hiphop is erfgoed

Thuisgevoel

de Gekookte Geschiedenis Podcast

Gekookte Geschiedenis is een digitaal kenniscentrum over de eetcultuur en het keuken-erfgoed van de trans-Atlantische diaspora. Een samenwerking tussen KIP Republic en Imagine IC.

Migratieverhalen

Tussenlanding

In de tentoonstelling Tussenlanding is een maquette van (voormalig) asielzoekerscentrum Klompjan in Markelo te zien.
Wie zegt Dat Museum Van Loon en Imagine IC

Thuisgevoel

‘Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven.’ Samenwerking met Museum Van Loon

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

In Ik weet waar je huis woont onderzoekt Imagine IC met gesprekspartners het spanningsveld tussen het maken van een thuis en je thuis mogen voelen. Daarin ook de vraag: hoe navigeer je binnen een samenleving die niet altijd de ruimte biedt voor het hebben van meerdere thuizen? En biedt deze samenleving de ruimte voor het met meerdere stemmen betekenis-geven aan erfgoed?