Uitnodiging: 20 jaar Imagine IC feest met Akwasi en vele anderen

Imagine IC wordt 20! Op 27 september 2019 vieren we dit rond de opening van de nieuwe Vitrine van Zuidoost. Met de hele buurt, onze partners en met oude en nieuwe vrienden kijken we terug op 20 jaar eigentijds erfgoedwerk. Met verrassende performances halen we herinneringen op aan highlights. Onze gastvrouw is theateractrice, regisseur en voormalig nieuwslezer van het NOS Journaal Noraly Beyer.

De nieuwe Vitrine van Zuidoost toont objecten en archieven die in de afgelopen vijf jaar zijn verzameld: dingen en herinneringen over onder meer de Bijlmervliegramp en Zwart Beraad; over geloven, liefhebben en je thuis voelen. De Vitrine toont een collectie uit de buurt om toe te voegen aan die van de stad en het land. De opening wordt verricht door niemand minder dan Akwasi en de stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, Tanja Jadnanansing.

Kom ook en ontvang de nieuwe special edition Imagine IC button! Breng familie en vrienden mee.

Jubileum banner
Jubileum banner

Datum: 27 september 2019
Tijd: 17.00 tot 20.00 uur
Toegang: gratis, wel even aanmelden via info@imagineic.nl
Locatie: OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393, 1102 DK Amsterdam Zuidoost
Meer info: www.imagineic.nl en blijf op de hoogte via het Facebook event

Met dank aan het AFK, Gemeente Amsterdam Zuidoost en het VSB Fonds. 

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Wie zegt Dat Museum Van Loon en Imagine IC

‘Wie zegt dat? Samen geschiedenis een plek geven.’ Samenwerking met Museum Van Loon

Thuisgevoel

Ik weet waar je huis woont

Hoe kunnen koloniale objecten bijdragen aan de omgang met het koloniale verleden en aan een toekomst waarin iedereen zich thuis voelt? Waar horen deze koloniale objecten thuis? We onderzoeken deze vragen en meer in Ik weet waar je huis woont.

Tussen Gaasp & Gracht — Verhalen uit twee stadsdelen

Activisme

Perez Jong Loy: de man achter de ’1873’-button

Onze interventie in de Vitrine over Perez Jong Loy is verlengd tot en met februari 2022! Perez was een activist die op verschillende terreinen zich verroerde. Onvermoeibaar zette Jong Loy zich met zijn Vereniging Opo Kondreman (Sta op medebewoners) in om de slavernijgeschiedenis in Nederland zichtbaar te maken.
Diversen

Dagelijks Leven

De Kus: re-set

Van Religieuze Huize
Van Religieuzen Huize

Religieus Leven

Van Religieuzen Huize

Van Religieuzen Huize laat de verscheidenheid waarop het religieuze thuisgevoel zich manifesteert in ieders leven zien. We nodigen en dagen iedereen uit om een ander thuis binnen te stappen. Hiervoor zijn wij in gesprek gegaan met bewoners en hebben hen gevraagd ons mee te nemen in hun religieuze thuisbeleving. Bij wie, wat en waar voelen zij zich thuis? En vindt elk geloof zijn thuis in Nederland?