Winnaar fotowedstrijd South East Parade 2019 binnenkort toegevoegd aan het buurtarchief

Op 8 juli 2019 was de kick-off van de South East Parade 2019 in het OSCAM cafe. Naast een presentatie van een aantal deelnemers aan de parade werd de top 3 bekend gemaakt van de winnende foto's van de fotowedstrijd. Bezoekers van de South East parade uit 2018 konden foto's insturen van die dag. Onze Daniëlle Kuijten (Co-curator) zat in de jury samen met Les Adu (beroepsfotograaf), Abi Kanu (voorzitter van de jury - kunstliefhebber), Carin Bazuin (foto- en videoproducer), Souham Najjar (actieve betrokken bewoner) en André Reeder (documentairemaker) om de foto's te beoordelen. Nadat ze eerder al bijeen kwamen om de ingestuurde foto's te bekijken, was het 8 juli tijd voor de bekendmaking tijdens de kick-off.

De eerste plaats was voor 'stadsdeelfotograaf' Johan Janssen met de volgende foto:

Winnaar fotowedstrijd SouthEast Parade 2019 binnenkort toegevoegd aan het buurtarchiefJohanJanssen1-fotograafSouthEastParade
Winnaar fotowedstrijd SouthEast Parade 2019 binnenkort toegevoegd aan het buurtarchiefJohanJanssen1-fotograafSouthEastParade

De jury over de winnende foto:

Een hele vrolijke, gezellige foto, de kleuren spatten er vanaf. Je kan blijven kijken naar deze foto, er gebeurt zo ontzettend veel in. De foto is enorm representatief voor dit stadsdeel; met elkaar genieten en plezier hebben, jong en oud. Er zit ook een mooie symboliek in; de tijd (klok) lijkt stil te staan maar er gebeurt zo ontzettend veel. De compositie van een ieder op deze foto is perfect, de gezichtsexpressies en ook de kleuren. Deze foto werd als de winnende foto gekozen.

De foto werd gemaakt door Johan Janssen, geen onbekende in het stadsdeel, die er bijna altijd is waar het gebeurt, belangeloos fotografeert en vastlegt wat er in ons stadsdeel gebeurt.

Een print van deze foto zal ook worden opgenomen in het buurtarchief Bijlmer Meer van Imagine IC.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.