Queering buiten Zuidoost

In 2007 haalde Hans van Velzen, voormalig OBA directeur, IHLIA naar de centrale OBA. Vanaf dat moment had de OBA Europa’s grootste LHBT-erfgoedinstelling in huis. IHLIA is te vinden op de zesde verdieping van de OBA en daar is tot 12 november ook de tentoonstelling Queering Zuidoost te zien.

Queering buiten Zuidoost
Queering buiten Zuidoost

 

‘Sinds 2005 ben ik bij IHLIA verantwoordelijk voor het produceren en faciliteren van exposities. Sommige exposities maken we van A tot Z zelf: concept, ontwerp en realisatie’, vertelt Gemma Rameckers.
IHLIA is blij met de overname van Queering Zuidoost. ‘Ons doel is om een zo breed mogelijk scala aan onderwerpen te presenteren. Zo hebben wij bijvoorbeeld volgend jaar een overzichtstentoonstelling van fotografe Gon Buurman, maar ook een tentoonstelling over LHBT’ers in Suriname. Die nemen wij over van PAREA, de vereniging van gay professionals in Suriname.’ Na Queering Zuidoost opent bij IHLIA een tentoonstelling over de geschiedenis van aids. ‘Dit verhaal willen wij vertellen omdat op 1 december het nieuwe aidsmonument in Amsterdam wordt onthuld.’

IHLIA bewaart, ontsluit en deelt Europa's grootste lesbisch homo biseksueel en transgender (LHBT) erfgoedcollectie. In het archief kunnen bezoekers op aanvraag tijdschriften en boeken vanaf 1940 tot heden bekijken. Daarnaast maakt IHLIA exposities over de geschiedenis en actualiteit van LHBT. In 2018 bestaat IHLIA 40 jaar. Bekijk hier de openingstijden.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.