DEADLINE VERLENGD: Open call: Queer Baseline

We zoeken QPOC ZZP-ers voor een publicatie over musea, kunst en identiteit.

In samenwerking met onder andere STUDIO i, IHLIA LGBT Heritage en het Amsterdam Museum nodigt Imagine IC QPOC-activisten, kunstenaars, creatieven, museumprofessionals en anderen uit om met hun kritische blik en creatieve pen bij te dragen aan de Queer Baseline-publicatie. De deadline voor het aanleveren van deze bijdrage is 11 mei 2020 Verlengd! De nieuwe deadline is 20 mei 2020.

Over het Queer Baseline-project

Het Queer Baseline-project is een platform voor collectieve en individuele stemmen om een samenwerking van visies en eisen aan Nederlandse cultuurinstellingen te presenteren. Het doel van het project is enerzijds om te catalogiseren hoe de Nederlandse museumsector queer- van kleurperspectieven belicht of juist uitsluit. Anderzijds willen we met dit project de museumcultuur activeren om sociale rechtvaardigheid en intersectionaliteit te benadrukken. Het project bouwt hiermee voort op het werk van het Queering the Collections-netwerk, waar onder meer onze eigen Daniëlle Kuijten onderdeel van uit maakt.

In de Queer Baseline-publicatie zullen de resultaten van onderzoek van leden van queer communities naar de hedendaagse museumcultuur te zien zijn. In de vorm van essays, interviews en opiniestukken, maar ook poëzie, illustraties en grafisch ontwerp worden deze resultaten aan de hand van een open access-bundel gepubliceerd.

We nodigen je uit om met het volgende bij te dragen aan het Queer Baseline-project:

1. Een hoofdstuk dat reflecteert op de ervaringen van de bijdrager met één van de volgende zes lagen van de culturele sector, geïnspireerd door de Code Diversiteit & Inclusie:

Publiek – het publiek van de instelling Partners – partners van de instelling Personeel – het personeel van de instelling Programma – het openbare programma – evenementen, enz. – dat de instelling biedt Pronkstuk – STUDIO i heeft deze laag toegevoegd om instellingen aan te moedigen de diversiteit en inclusie van hun collecties en aankoopbeleid te overwegen Persoonlijk – STUDIO i heeft deze laag toegevoegd om te benadrukken dat individuen persoonlijke verantwoordelijkheid moeten nemen voor inclusie en toegankelijkheid in hun instellingen

2. Een onderzoeksvraag voor een van de deelnemende instellingen over dezelfde laag/P, te beantwoorden in digitale samenwerking (Skype, Zoom, etc.) met een Queer Baseline–partner van een van de deelnemende instellingen: Van Abbemuseum Amsterdam Museum IHLIA LGBT Heritage Imagine IC Stedelijk Museum Amsterdam

Wil je graag met jouw ervaringen en inzichten bijdragen aan dit bijzondere project? Dien dan je onderzoeksvraag in samen met een abstract/samenvatting van maximaal 200 woorden en een kort CV of biografie. STUDIO i biedt een vergoeding van 350 euro excl. BTW per bijdrage, houd er rekening mee dat een KVK-nummer vereist is. De deadline voor inzending is 11 mei 2020 20 mei 2020. Inzendingen en vragen mogen worden gestuurd naar info@studio-inclusie.nl.

De Open call voor de Queer Baseline-publicatie is een samenwerking tussen IHLIA LGBT Heritage, Imagine IC, Amsterdam Museum, Van Abbemuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, STUDIO i en Queering The Collections Network.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.