OBA Imagine IC feliciteert Stadkamer

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 20 maart is Stadkamer, de bibliotheek van Zwolle, uitgeroepen tot ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2018’. Van harte gefeliciteerd!

Het publiek kon via de website van Bibliotheekblad stemmen op zijn favoriete bibliotheek. OBA bedankt iedereen voor het stemmen. Met de jaarlijkse verkiezing van de NBD Biblion Award wil vakblad (en organisator) Bibliotheekblad benadrukken dat Nederland aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken heeft, die het waard zijn om in stand te houden.

Kloppende hart van de buurt

OBA Kinderdirecteur Darryl (11 jaar) is desondanks hartstikke trots op zijn thuisvestiging OBA Bijlmerplein, want “OBA Bijlmerplein is een plek voor iedereen”. En dat is precies wat deze jongste OBA-vestiging wil zijn: het kloppende hart van de buurt en een plek voor talent, verbinding en ontwikkeling. OBA Bijlmerplein biedt, naast studieplekken en een uitgebreide collectie, ruimte voor diverse initiatieven en activiteiten. Zo kunnen bezoekers exposities bekijken van stichting Imagine IC, die ook in dit gebouw huist en verhalen verzamelt van de bewoners uit Amsterdam-Zuidoost.

OBA Imagine IC feliciteert Stadkamer
OBA Imagine IC feliciteert Stadkamer

Samen in één huis

Marlous Willemsen (directeur Imagine IC) en Martin Berendse (directeur OBA) zijn ook enorm trots op de nominatie van de NBD Biblion Award 2018. “Wij maken hier samen voor een buurt met zo’n 100.000 inwoners een eigen ‘bibliotheek van de toekomst’. Hier haal je niet alleen boeken en informatie, hier is het goed toeven, spreek je elkaar, en beleef je óók veel cultuur. Imagine IC en de OBA beschouwen elkaar als cruciale partners voor participatie.
Bij ons komen heel veel mensen over een zeer lage drempel. We delen al ruim vijf jaar onze huisvesting, sinds mei 2017 op deze prachtige, ruime locatie aan het Bijlmerplein. De verhuizing hebben we aangegrepen om onze programmeringen fundamenteel te integreren. Dat is OBA Imagine IC geworden: een gezamenlijke publieksvloer vol verhalen in uiteenlopende vormen.”

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.