Najaarsprogramma Imagine IC 2018

Imagine IC presenteert haar najaarsprogramma 2018. Zet deze data vast in je agenda. Houd ook onze social media kanalen en je mailbox in de gaten. Ook updaten we deze pagina regelmatig.

8 OKTOBER
9:30-16:00 uur

Seminar Archief in Actie!

Archieven documenteren steeds dichter op de samenleving. Activisten laten maatschappelijke ontwikkelingen op het scherp van de snede zien. Archief in Actie! verkent de verwachtingen die activisten hebben van het archief en vice versa. Met onder meer Stefan Dickers (Bishopsgate Institute, Londen), Sandra Vacca (DOMiD, Keulen) en Jessy De Abreu (The Black Archives, Amsterdam).

Dit seminar is een samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam.
Met dank aan het Bankgiro Loterijfonds.

Locatie: De Bazel, Vijzelstraat 32, Amsterdam
Deelname: €25,-/€15,-. Tickets via: eventbrite.nl

DONDERDAG 15 NOVEMBER
20:00-21:30 uur

Debat over Emotienetwerken: plek aan de onderhandelingstafel
Deel 2 'Het object'

In het tweede debat over emotienetwerken onderzoeken we de uitwerking die het object zelf heeft op alle betrokkenen die van zo’n object erfgoed maken. Met onder anderen Hester Dibbits (bijzonder hoogleraar Historische Cultuur, ESHCC, EUR) en Noam Toran (kunstenaar en curator). Voertaal: Engels.

Dit debat organiseren we in het kader van EmErEd en met alle consortiumpartners.
Met dank aan de Reinwardt Academie en NWO.

Locatie: SPUI25, Spui 25-27, Amsterdam
Gratis toegang, aanmelden op www.spui25.nl

MAANDAG 19 NOVEMBER 
8:30-16:00 uur

Seminar en excursie
Negotiating Heritage in Emotion Networks: The Kempering Case

Aan de ontbijttafel reflecteren Vyjayanthi Rao (Terreform, New York) en May El-Ibrahsi (Athar Lina, Cairo) op theorie en praktijk van het continue onderhandelingsproces waarin dingen in het dagelijks leven betekenis krijgen. We gaan op excursie naar parkeergarage Kempering en onderhandelen ter plekke over haar erfgoedwaarde. Dit event is de finale van de serie Stadsgevoel, een vaste samenwerking met de Reinwardt Academie. Voertaal: Engels.

Locatie: Imagine IC, Bijlmerplein 393, Amsterdam
Deelname: €25/€20 (dag); €15/€10 (dagdeel). Aanmelden via:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-seminar-en-excursie-negotiating-heritage-in-emotion-networks-the-kempering-case-50357708261

EmErEd

Het tweeluik over emotienetwerken wordt op uitnodiging van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) georganiseerd door de onderzoekspartners in EmErEd (Emotienetwerken rond Erfgoeditems in Educatiever settings). NWO heeft in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) bijgedragen aan EmErEd. Het onderzoek is gefinancierd binnen het themaprogramma JOIN (Jongeren in een Veerkrachtige Samenleving) in de gelijknamige NWA-Route. Het doel van het onderzoek is om emotienetwerken uit te werken voor gebruik in erfgoededucatie. De consortiumpartners zijn: Erasmus School of History, Culture and Communication (EUR); Reinwardt Academie (AHK); Imagine IC; Museum Gouda; Waag Society; Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en Centrum Educatieve Dienstverlening (CEDGroep).

foto: Daniëlle Kuijten @ Imagine IC

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.