Keti Koti maand 2020

Zoals je misschien wel weet is op 1 juli elk jaar de jaarlijkse Keti Koti herdenking. De maand vooraf, staat in het teken van Keti Koti. NiNsee neemt hierin het voortouw, met verschillende programmeringen en activiteiten staan ze stil bij Keti Koti - verbroken ketenen- en de slavernijgeschiedenis. Door de aangepaste mogelijkheden vanwege het corona virus is de programmering dit jaar aangepast en her-zien maar Imagine IC doet mee.

De aangepaste Memre Waka bijeenkomst op 1 juni bij de burgemeester is geïnitieerd door Stichting Eer en Herstel. De Keti Koti maand wordt geopend met een korte plechtigheid – zonder publiek - bij de plaquette voor de ambstwoning van de burgemeester van Amsterdam aan de Herengracht 502. 

Bij Imagine IC kun je in juni elke woensdag online een videoverslag vinden met verdiepende informatie rondom de slavernijgeschiedenis. Onder andere video's die je meer vertellen over de traditionele kleding die de mensen toen droegen zoals de koto en saya en gaan we dieper in op het slavernijverleden. 

Verder zijn er (online) lezingen, challenges en een speciale programmering op at5 rondom de Keti Koti maand.

Voor meer informatie over volledige programmering rondom de Keti Koti maand, zie: https://imagineic.nl/ketikoti en hieronder: 


Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.