Interview Otmar Watson: In de Pocket

13 oktober 2016 opent om 19.00 uur in OBA Reigersbos de installatie In de Pocket. In dit project documenteert Imagine IC met jong en oud de Amsterdamse jongerencultuur. Iedereen bewaart en deelt momenten van het leven met een smartphone. Maar wat betekent dit broekzakarchief in ons dagelijks leven? Imagine IC gaat daarover in gesprek met Amsterdammers. Vandaag is dat cultureel ondernemer Otmar Watson.

Interview Otmar Watson In de Pocket
Interview Otmar Watson In de Pocket

Wat is jouw link met Imagine IC?
Als cultureel ondernemer heb ik events gedaan met Imagine IC. Daarnaast vind ik de verhalen die Imagine IC vertelt over mensen met een andere etnische achtergrond erg interessant en belangrijk.

Ook heb ik een Leba kostuum, het eerste kostuum van onze eerste theatervoorstelling OBIA, toegevoegd aan Bijlmer Meer Vitrine van Zuidoost. Ik vind het prachtig dat het daar staat. Dat mensen het kunnen zien en ervaren. Je ziet waarvoor wij het gebruiken. Het staat echt letterlijk in de etalage.

Wat doe je allemaal met jouw broekzakarchief?
Sowieso maak ik foto's van alles wat belangrijk is in mijn leven. In mijn broekzakarchief tref je foto's en filmpjes aan van internationale uitwisselingsprojecten. Ik verken alles wat er gebeurd qua kunst en cultuur in het buitenland. Als ik daar ben, dan maak ik daar foto's van. Ook leg ik momenten vast van repetities van Untold en Eternity. En 'archiveer' ik prive foto's, met name van mijn zoontje.

Wat vind je van in de Pocket?
Het is een perfect project, want we leven in een wereld van social media en smartphones. Het is laagdrempelig om iets toe te voegen aan de installatie, omdat iedereen een smartphone heeft.

Welke foto zou jij toevoegen aan de installatie?
Eigenlijk wil ik wel twee foto's toevoegen. De eerste foto is van een maand geleden. Toen waren we in London voor een optreden tijdens het Notting Hill Carnaval. De tweede foto is van een Untold theatervoorstelling. Beide foto's zijn belangrijk voor me en wil ik graag bewaren voor nu en later. Die mogen In de Pocket!

Wiens broekzakarchief moeten we ook checken?
Aminata Cairo.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.