Interview Charro Mauricio: In de Pocket

Op 13 oktober om 19.00 uur opent in OBA Reigersbos de installatie In de Pocket. In dit project documenteert Imagine IC met jong en oud de Amsterdamse jongerencultuur. Iedereen bewaart en deelt momenten van het leven met een smartphone. Maar wat betekent dit broekzakarchief in ons dagelijks leven? Imagine IC gaat daarover in gesprek met Amsterdammers. Vandaag is dat bokser, DJ en jongerenwerker Charro Mauricio.

Interview Charro Mauricio In de Pocket
Interview Charro Mauricio In de Pocket

Wat is jouw link met Imagine IC?
Ik heb veel functies in de Bijlmer en ben betrokken bij de buurt. Imagine IC maakt projecten die waardevol zijn voor de buurt, dus daarom doe ik eraan mee. Zo voegde ik bij de opening van tentoonstelling Bijlmer Meer, vitrine van Zuidoost een bokshandschoen met sportbroekje toe. Bij uitgaansexpo Let's Party had ik ook een rol. In dj-workshops tijdens het Amsterdam Dance Event bij Imagine IC, leerde ik jongeren hoe je een eigen mix maakt.

Wat doe je allemaal met jouw broekzakarchief?
Mijn gezin is alles voor me. Daarom ben ik altijd mobiel bereikbaar voor familie. Mijn broekzakarchief draait ook om familie. Alle foto's die ik maak zijn van mijn kinderen en vrouw. Het gebruik is puur prive. Dat vind ik eigenlijk wel jammer, want ik kan er als dj veel meer gebruik van maken. Ik ben niet echt 'social media minded' zoals DJ Atti. Mijn Facebook wachtwoord ken ik niet eens.

Wat vind je van in de Pocket?
Ik vind het wel grappig dat je via WhatsApp foto's kunt plaatsen. En dat de expo steeds groter wordt.

Welke foto zou jij toevoegen aan de installatie?
Mijn trouwfoto waar ik met mijn gezin op sta. Iedereen staat er op zijn mooist bij. Die dag vergeet ik nooit.

Wiens broekzakarchief moeten we ook checken?
Otmar Watson.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.