Bezoek Ghana Collectie Tropenmuseum

Op 24 juni bracht Imagine IC met een kleine groep deelnemers een bezoek aan het Tropenmuseum.  Dit bezoek is onderdeel van een speciaal programma, waarbij Imagine IC en Nationaal Museum van Wereldculturen, in het kader van 60 jaar onafhankelijkheid Ghana in gesprek gaan over de beleving van Ghanees Erfgoed in Amsterdam.  

Voorafgaand aan het bezoek kreeg de groep een lijst met objecten van de Ghana collectie uit het Tropenmuseum toegestuurd  met de vraag een keuze te maken van 3 objecten die voor hun een bijzondere betekenis hebben of waarnaar ze nieuwsgierig waren. Deze lijst was samengesteld door Annette Schmidt conservator Afrika van het Tropenmuseum. Ook werd hen gevraagd om na te denken over objecten en verhalen die ze misten en graag aan deze collectie zouden willen toevoegen.

Bezoek Ghana Collectie Tropenmuseum
Bezoek Ghana Collectie Tropenmuseum

Een enthousiaste groep besprak haar keuze in het Tropenmuseum. Daarna verzorgde Martijn de Ruijter nog een rondleiding in het depot. Afsluitend werd er onder leiding van Liza en Annette verder gediscussieerd over de beleving van het Ghanees erfgoed in het dagelijks leven.

Hoe gaat het nu verder? De komende periode gaan wij verder met de voorbereiding voor een opstelling over Ghanees erfgoed in het najaar, waarbij de keuzes en suggesties van de deelnemers een belangrijke rol zullen spelen. De opstelling zal dan in de maand oktober tijdens Black Achievement Month te zien zijn in Zuidoost. Daarna zal het  ook doorreizen naar het Tropenmuseum.

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.