Begin juni 2017: Stadsdieren

Begin juni presenteert Imagine IC Stadsdieren in het nieuwe huis met OBA Bijlmerplein. In deze tentoonstelling vertellen VMBO leerlingen van Bindelmeer College verhalen over het dierenrijk in de eigen buurt.

Begin juni 2017: Stadsdieren
Begin juni 2017: Stadsdieren

Elk jaar organiseert Imagine IC in samenwerking met Bindelmeer College de maatschappelijke werkweek, waarin erfgoedontwikkeling centraal staat. Een vast onderdeel van de werkweek is een bezoek aan erfgoedcollecties. Dit jaar bezochten de leerlingen Artis. Op die manier bieden we jongeren eigentijdse inzichten in formele collecties van de stad en doen zij voorstellen voor actuele aanvullingen hierop.

De leerlingen krijgen de kans om te werken met professionals en zich te verdiepen in wisselende thema's uit hun leefomgeving, samen werken zij aan de realisatie van een eigen tentoonstelling. Deze week kropen ze bijvoorbeeld in de huid van stadsdieren in theatervorm met theaterdocent Olga Kaat. 'Het ging goed. Het was eerst wel wennen voor de leerlingen, want volgens mij hebben ze niet vaker theaterles gehad. Het was heel mooi om te zien dat ze eerst dachten: ‘dit is wel een beetje gek om een dier te zijn’. Na afloop waren ze allemaal gelukkig echt een dier en gingen ze ook als dier communiceren', aldus Olga Kaat. Ook gingen de leerlingen samen met natuurdocent Inet Dunnewind op zoek naar stadsdieren in onder andere het Nelson Mandelapark. De leerlingen vroegen zich af: Welke dieren zijn waar te vinden en waarom? Hoe lokaal zijn de dieren in Zuidoost eigenlijk? Zijn dieren wel of niet belangrijk voor de mens, en andersom?

Stadsdieren staat in juni en juli in ons nieuwe huis met OBA Bijlmerplein en reist daarna door naar het Bindelmeer College. Eerdere edities van de erfgoedwerkweek waren met het Bijbelsmuseum (Believe it or Not), het Stadsarchief (Spoken Slavery), de Hortus Botanicus (Flower Power) en het Tassenmuseum Hendrikje (Project Priceless).

Geplaatst op
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.