Praat mee over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

Datum
donderdag 20 april 2023
Tijd
17:30
- 21:30 uur
Locatie

Imagine IC
Bijlmerplein 393
1102 DK Amsterdam

Deze bijeenkomst wordt geor­gan­iseerd door de Gemeente Ams­ter­dam maar zal bij ons plaatsvinden:

Er komt een nation­aal slav­erni­j­mu­se­um in Ams­ter­dam. Maar welke ver­halen moet het muse­um vertellen? Wat wilt u er zien, leren, ervaren? Wat is een geschik­te plek voor het muse­um? Hierover gaan wij graag met u in gesprek op don­derdag 20 april in OBA/Imagine IC.

Kwartier­mak­ers Peg­gy Bran­don, John Leer­dam en David Brand­wagt werken samen aan een voors­tel voor het muse­um. Een muse­um met de trans-Atlantis­che slav­erni­jgeschiede­nis, inclusief dat van Indisch-Oceanië. Een muse­um dat ook het ver­haal van het Ned­er­landse slav­ernij verleden en het kolo­ni­aal verleden vertelt.

Gesprekken op veel plekken

John, Peg­gy en David gaan op veel plekken in het land in gesprek. Omdat het muse­um in Ams­ter­dam komt te staan willen we graag naar het ver­haal en de mening van zoveel mogelijk Ams­ter­dammers luisteren.

We organ­is­eren gesprekken in 4 stads­de­len: Cen­trum, Oost, West en Zuidoost. U bent van harte welkom om mee te prat­en tij­dens een van deze sessies. We starten op 20 april in Zuidoost!

Locatie en programma

OBA/Imagine IC, Bijlmer­plein 393, 1102 DK Ams­ter­dam Zuidoost

  • 17.30 uur inloop met hapje/drankje
  • 18.30 uur: start van de bijeenkomst
  • 21.00 uur: naprat­en met een hapje/drankje

Aanmelden

Er is plaats voor 120 deel­ne­mers. U kunt zich aan­melden tot 14 april 2023.

Aan­melden voor de bijeenkomst

Lukt het u niet om bij deze bijeenkomst aan­wezig te zijn? U bent van harte welkom bij een van de andere gesprekken. Het vol­gende gesprek is in West. Hou de kalen­der op onze web­site amsterdam.nl/slavernijmuseum in de gat­en voor data en locaties.

Wij hopen op uw komst!

Datum
donderdag 20 april 2023
Tijd
17:30
- 21:30 uur
Locatie

Imagine IC
Bijlmerplein 393
1102 DK Amsterdam

Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.