Museumnacht 2019

Datum
zaterdag 2 november 2019
Tijd
20:30
- 22:00 uur
Locatie

OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393, Amsterdam Zuidoost

Imagine IC doet dit jaar weer mee met de Museumnacht! Ons huis dat we delen met de OBA opent tijdens Museumnacht de deuren en er is van alles te doen - bekijk het volledige programma hier.

Tijdens Museumnacht kun je onze tentoonstelling Saya en koto: lagen van stof en van tijd nog zien. Op zon- en feestdagen zie je veel mensen in Amsterdam Zuidoost in hun Sunday best. Vrouwen zie je er bijvoorbeeld in een prachtige Caribische saya of koto. Dit zijn niet zomaar drachten. Ze zijn het resultaat van stoffen kiezen, patroontekenen, naaien, stijven, vouwen en spelden. De drager laat hiermee zien hoe die zich voelt. De tentoonstelling is tot en met 11 november 2019 te zien bij Imagine IC.

Tijdens Museumnacht zoemen we in op het hoofd met de speciale workshop 'Talking Heads'. Combineer stoffen en stijlen en maak je eigen, originele headwrap onder leiding van twee ervaringsdeskundigen. De workshop Talking Heads wordt gegeven door Carmen Medar (a.k.a Miss Yaaen Yahmani Blackman.

 

De workshop begint met een scene uit 'We gaan het hebben over haar' door Yahmani die we daarna bespreken. Daarna gaan we zelf aan de slag met de headwrap. Carmen zal het praktische gedeelte op zich nemen en zal na een korte introductie over waarom ze is begonnen met het binden van een doek laten zien hoe je zelf aan de slag kan gaan met verschillende stoffen en stijlen.

De workshop begint om 20.30 en duurt tot 22.00 uur. We hebben verschillende stoffen beschikbaar om mee te oefenen, maar je kan ook je eigen doek mee nemen!

We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan in voor deze gratis workshop via de registratie link!

Museumnacht workshop 'Talking Heads'

Datum: 2 november 2019
Tijd: 20.30 - 22.00 uur
Prijs: gratis beperkt aantal tickets beschikbaar 
Locatie: OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393, 1102 DK

AFK met Rood RGB   GASD Zuidoost cmyk kopie  Fcp logo rgb

Srcccebbebba parfbcbdbdfffaef dat  Oba   Museumnacht

Museumnacht 2019 Imagine IC
Museumnacht 2019 Imagine IC

Datum
zaterdag 2 november 2019
Tijd
20:30
- 22:00 uur
Locatie

OBA Imagine IC, Bijlmerplein 393, Amsterdam Zuidoost

Delen

Gerelateerd

Imagine IC - Koto & Saya ® Les Adu 2019

Migratieverhalen

Saya en koto: lagen van stof en van tijd

Op zon- en feestdagen dragen veel mensen in Amsterdam Zuidoost hun Sunday best. Vrouwen zie je hier veelvuldig in Caribische snit: een saya of koto. Dit zijn niet zomaar drachten.