Free heri heri for all

Datum
donderdag 1 juli 2021
Tijd
15:00
- 18:00 uur
Locatie

OBA Imagine IC

Bijlmerplein 393

1102 DK Amsterdam Zuidoost

Samen her­denken we en vieren met een gratis heri heri maalti­jd voor iedereen! We sluiten ons met Cul­tureel Zuidoost aan bij KIP Repub­lic en zijn een locatie voor het ophalen van een gratis heri heri maaltijd.

In 2021 intro­duceert KIP Repub­lic Free Heri Heri For All. Een ini­ti­atief om Ams­ter­dam te vereni­gen door de hele stad uit te nodi­gen om een heri heri maalti­jd te eten en zo geza­men­lijk dan wel sym­bol­isch de afschaffing van Slav­ernij op 1 juli 1863, samen te her­denk­ing en te vieren. 

Over het gerecht

De heri heri betekent helen. Het gerecht is een een­pans gerecht dat bestaat uit aard­vrucht­en cas­save, zoete aar­dap­pel, groene en gele bana­nen, gebakken zoute vis (kabel­jauw) en een ei. Van­daag de dag is heri heri een gerecht dat cul­tureel gezien mensen verbindt met vooroud­ers en dus verbind met geschiede­nis. In de afro dias­po­ra is het vooral ook een favori­et en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tij­dens ver­schil­lende vieringen.

Kom je heri heri-maalti­jd ophalen gemaakt door het Suri­naams Buf­fet bij OBA Imag­ine IC en her­denk, vier, deel samen. 

Wees op tijd: op = op!!

Vanaf 15.00 uur! 

Datum
donderdag 1 juli 2021
Tijd
15:00
- 18:00 uur
Locatie

OBA Imagine IC

Bijlmerplein 393

1102 DK Amsterdam Zuidoost

Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.