7 juni 2021: Luister live naar Een ander perspectief over Perez Jong Loy

Datum
maandag 7 juni 2021
Tijd
19:00
- 20:00 uur
Locatie

Elke eerste maandag van de maand maakt Imag­ine IC live vanu­it Egel­donk 50 de radio show Een ander perspectief. 

Uitzending van 7 juni 2021:

Op maandag 7 juni zijn we weer in de stu­dio en dit keer willen wij met jul­lie prat­en over de in decem­ber 2019 overleden activist Perez Jong Loy.  Perez was een activist die op diverse ter­reinen streed te weten anti-racisme en dis­crim­i­natie, Zwarte Piet, etnisch pro­fil­eren door de poli­tie en het dom­i­nant witte beeld van de slav­erni­jgeschiede­nis. Hij was de man achter de but­ton 1873. De slav­ernij was op 1 juli 1863 afgeschaft maar de slaven moest nog 10 jaren ver­plicht werken om de betal­ing voor hun vri­j­mak­ing te compenseren.

De gas­ten dit keer zijn Ser­gio Ser­gio Berren­stein en Jes­si­ca Dik­moet. Ser­gio Berren­stein is de broer van Perez Jong Loy en geeft nu lei­d­ing aan de verenig­ing Opo Kon­dre­man die door Perez, Ser­gio, Vin­cent Soekra, Roy Kaikusi Groen­berg en anderen is opgericht. Perez Jong Loy voerde zijn sociale acties onder de vlag van deze verenig­ing. Jes­si­ca Dik­moet heeft Perez Jong Loy goed gek­end. Samen werk­ten ze onder meer aan nieuws­bericht­en en andere zak­en voor de Opo kon­dre­man vereniging.

Praat mee!

We gaan graag in gesprek met jul­lie omdat jul­lie input ook erg belan­grijk voor ons is. Bel tij­dens de live uitzend­ing naar 020–4714291 of 020–3541202 om mee te prat­en of onze gas­ten vra­gen te stellen.

Mee luisteren kan via mArt Radio:

Of via een van de vol­gende mogelijkheden:

Fre­quen­tiesmArt Radio is bij­na over­al in het land te beluis­teren. En wel via: de kabel via 105.5 MHz en de ether via 107,9 MHz
Dig­itenneRadio mArt is via Dig­itenne te beluis­teren bij ‘radio’
Dig­i­tale tv / radioKPN inter­ac­tieve tv: kanaal 1125
XS4ALL: 986
IPTV: 2031
Zig­go: kanaal 1364
Salto live
DAB+Bin­nen DAB+ kun je NIET Radio mArt selecteren. DAB+ is radio luis­teren via een dig­i­taal sig­naal. Hier­mee kun je over­al in Ned­er­land zon­der ruis radio luis­teren zon­der opnieuw af te hoeven stemmen.
Online luis­terenWan­neer je via een inter­ne­tra­dio of via bijvoor­beeld iTunesVLC of Winamp naar Radio mArt luis­tert kun je de vol­gende links gebruiken.
https://cc5.beheerstream.com/8380/stream
AppBin­nenko­rt beschik­baar voor de mobiele app voor iOs en Android.
Spo­ti­fyRadio Mart is ook op Spo­ti­fy te vin­den. Hier zullen we de nieuw­ste muziek van Radio Mart met je delen.
TuneInLuis­ter naar Radio Mart via TuneIn
Datum
maandag 7 juni 2021
Tijd
19:00
- 20:00 uur
Locatie
Delen

Gerelateerd

Geen zoekresultaten gevonden.