Installatie Black Lives Matter Zuidoost

Op het Nelson Mandelapark kwamen op 10 juni 2020 duizenden buurtbewoners bijeen om te protesteren. In solidariteit met de gebeurtenissen in Amerika en vanwege onze eigen strijd tegen institutioneel racisme.

Wij als kunst en cultuur in Zuidoost onderschrijven de strijd tegen institutioneel racisme. Onze organisaties zetten zich al sinds ons ontstaan in voor de hele buurt. Inclusiviteit is hier de norm! En toch zijn ook wij nog niet klaar! Deze installatie staat symbool voor onze gezamenlijke missie om de strijd voor te zetten.

Deze installatie toont een deel van de handgemaakte protestborden in combinatie met typografie van ontwerper Levison Gijsbertha.

De installatie is gerealiseerd in samenwerking met The Black Archives, onder andere organisator van de Amsterdamse Black Lives Matters protesten. Met dank aan de vele buurtbewoners voor de protestborden.

Afzender: ALTRE / Black Archives / Bijlmer Parktheater / CBK Zuidoost / Heesterveld Creative Community / Imagine IC / LOLA BAE / LOLA Buitenpost / Open Ateliers Zuidoost / OSCAM / New Metropolis / Stichting Kazerne Reigersbos / Studiomeiboom (Stichting Metro Projects – Bijlmerbios – Metro Movies) / New Metropolis Zuidoost / Imagine IC / Vinger.NL / WETheCity

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Alles over dit project

Zodra er projectactiviteiten zijn vind je ze hier.